Nieuws en evenementen

Welke zijn de 5 motto's die een zorgverlener moet kennen om alles te overleven  ?

Zorgverlener worden was vanzelfsprekend voor u. U houdt van andere mensen en wil hen alle verdiende aandacht, alle zorgen en een luisterend oor geven. Ondanks uw inzet en motivering, krijgt uw optimisme een ferme deuk tijdens zeer zware diensten . U bent ook maar een mens en moeilijke dagen relativeren is niet altijd gemakkelijk. Ontdek de 5 positieve gedachten van een zorgverlener die in alle omstandigheden de moraal bewaart … of toch bijna !
5 devises qu'un soignant doit connaître pour survivre à tout

Mijn werk blijft altijd werk

Verpleegkundige, zorgkundige of vroedvrouw, u beleeft elke dag sterke emoties en uw dag is verre van monotoon. Tussen de routinetaken, de vertrekken die als balsem voor de ziel zijn, maar ook door slecht nieuws , bent u vaak psychologisch helemaal op.

Om moeilijke dagen door te komen en de volgende in perfecte conditie aan te kunnen , moet u er altijd aan denken dat werk werk blijft.

Uw dagen zijn al behoorlijk lang, u moet een onplezierige scène niet ook nog eens thuis herkauwen.

Even alles loslaten geeft u de kans te genieten van uw vrije tijd en uw naasten en uw werkdag daarna serener te beleven.

Ik kan niet alle problemen regelen

Voor de patiënten bent u een luisterend oor met een glimlach naast artsen die vaak > gehaast zijn. Ook al lijkt u de oplossing te hebben voor alle problemen, toch is dat niet het geval. Om u dagdagelijks te ontplooien als zorgverlener, moet u aanvaarden om soms afwezig te zijn, niet perfect of om te delegeren.

U bent niet verantwoordelijk voor alle problemen van uw patiënten. Zij moeten dat weten, maar u ook.

Doe uw best met de glimlach, en waarom niet met een dosis humor , en dat is al veel.

Het leven is niet gemakkelijk noch rechtvaardig.

Als het leven rechtvaardig was, zouden er geen zieke kinderen zijn, noch mensen die lijden of strijden tegen ernstige ziektes . Maar het leven is soms zo mooi dat u er tranen van in de ogen krijgt, maar vaak zo triest dat u zich afvraagt waarom u verpleegkundige of zorgkundige bent geworden.

Het is u verteld tijdens uw studies en stage, maar herinner u deze positieve gedachte : voor gezondheid en ziekte bestaat er geen rechtvaardigheid. U kunt er niets tegen doen.

Ik heb recht op een pauze

Met alle overvolle dagen en overuren, lijkt het wel of u uw partner en uw woning al lang niet meer hebt gezien. Altijd beschikbaar, altijd klaar om een dienst te bewijzen, u gaat in op alle gunsten die ze u vragen.

Net als iedereen hebt u recht op een pauze, ook als er minder personeel is en en ze u zeggen dat ze het niet zonder u kunnen doen.

Het gaat ook om uw gezondheid. Blijf positief ook tijdens een moeilijke dag: na deze taak ’neem ik een ogenblik voor mezelf !

Een koffiepauze, een vrije dag of echt enkele dagen rust gaan u goed doen.

Ik ben niet de enige in deze situatie.

Terwijl al het zorgpersoneel druk bezig is rond u denkt u de enige te zijn die op is en de problemen moet oplossen.

Een moeilijke patiënt, ontbrekend materiaal, problemen om een eenvoudige taak correct uit te voeren, zoals het plaatsen van een infuus, kortom niets lukt vandaag.

Neem enkele ogenblikken om u te ontspannen en uw hoofd leeg te maken. Blijf positief denken : ik ben niet de enige in deze situatie .

Uw collega's doen het ongetwijfeld goed, maar er is weinig kans dat hun dienst perfect verloopt terwijl voor u alles verkeerd gaat.

Relativeer. Adem eens goed in en uit Neem een paar aangename minuten. Glimlach en beëindig uw dag zo goed mogelijk . Morgen komt er een andere dag. Beter ? Ongetwijfeld.

Ons laatste nieuws