Nieuws en evenementen

De 7 magische krachten van de verzorger

Als verzorger moet je in je dagelijkse werk blijk geven van een reeks vaardigheden die alleen jij kunt leveren. Helaas zijn jouw superkrachten veel te vanzelfsprekend geworden en moeten ze worden gedeeld met de rest van de wereld ! Ontdek de 7 magische krachten van de verzorger die aantonen dat medisch personeel buitengewone mensen zijn met een hart van goud.
les-sept-pouvoirs-magiques-des-soignants

Leder handschrift kunnen ontcijferen

De doorsnee mens heeft altijd geloofd dat het handschrift van artsen onleesbaar was om een vorm van geheimhouding tussen de medische beroepsbeoefenaren te handhaven.

Zoals ook apothekers dat doen, ontcijferen zorgverleners alle krabbels.

Of het een gewoonte of een gave is, weet niemand, maar zonder hen zou de inhoud van de voorschriften een goed bewaard mysterie blijven.

De magie van een maag die door niets omkeert

De stank in een ziekenhuis doet de maag van de meesten van ons omkeren.

Met zijn mengeling van ontsmettingsmiddelen, voedsel en medicijnen is de medische omgeving werkelijk uniek.

Het betreden van de kamers van sommige patiënten levert soms een nogal... stinkend geurpalet op.

Een verzorger heeft echter nooit last van hoogmoed. Hij kan zijn werk met een glimlach voortzetten, alsof er niets gebeurd is.

Is het een reukprobleem of integendeel een zeer selectief reukvermogen?

Die onuitwisbare glimlach

Agressie, geweld, het in twijfel trekken van vaardigheden: patiënten zijn schattig, op sommigen na.

Als verzorger heb je dat wonderlijke vermogen om alles (werkelijk alles!) met een aangename glimlach in je op te nemen.

Daarom houden de patiënten zo veel van je, omdat jij hun slechte stemmingen zonder klagen verdraagt, ook al voelen zij zich daar soms schuldig over.

De gave van de zelfvermenigvuldiging

De bel van kamer 5 gaat af. Je horloge begint te piepen, want het is tijd om het verband in kamer 4 te verwisselen. Een collega belt je voor hulp uit de apotheek. Je gaat rustig verder met het vervangen van het infuus in kamer 7, wetende dat je over een kwartier of zo ook je andere taken zult hebben volbracht.

Maar hoe krijg je het voor elkaar om overal tegelijk te zijn ? Sommigen denken dat je sneller dan het licht bent of dat je jezelf kunt vermenigvuldigt, maar in werkelijkheid ben je vooral een superspecialist die zijn werk ter harte neemt !

Een oneindig uitzetbare blaas hebben

Wie is er nog nooit op het werk gestoord door de drang om naar het toilet te gaan? Eindeloze vergaderingen, handmatige taken ter plaatse of tijdgebrek zijn allemaal redenen waarom je blaas vaak vol zit.

Het verplegend personeel schijnt geen last te hebben van dit probleem. Je legt je natuurlijke behoeften even gemakkelijk het zwijgen op als dat je je aandacht en glimlachen uitdeelt.

Daarvoor danken wij je, maar vergeet alsjeblieft niet om soms voor jezelf te zorgen.

De genialiteit van een permanent geactiveerde leugendetector

Hoezeer je ook blijk geeft van altruïsme en medeleven, je wordt niet als zodanig behandeld! Ondraaglijke pijn of niet op hun beurt kunnen wachten zijn enkele van de leugens die je patiënten je vertellen en die je evenzeer doen glimlachen als dat ze je ergeren.

Je kent de mensen en hun kleine zwakheden goed. Deze gave geeft je de superkracht om niet te vaak gemanipuleerd te worden.

Het geduld van een Tibetaanse monnik

Je ultieme kracht is waarschijnlijk ook de meest benijde: je hebt jezelf altijd in de hand en legt een onfeilbaar geduld aan de dag.

Maar hoe voorkom je dat je je ergert aan een onaangename patiënt of aan een patiënt die probeert meer aandacht te krijgen?

Je wordt verzorger, dus moet je de meest onwaarschijnlijke dagen en situaties overleven met een glimlach op je gezicht en met de wil om het de volgende dag weer helemaal opnieuw te doen. Bravo en bedankt !

Ons laatste nieuws